Munchen 2017

Oktoberfest 2017 - München

Donderdag 28/09 - Zondag 01/10 2017

Voor menig student, cantusliefhebber en bierliefhebber is Oktoberfest het evenement bij uitstek. Samen verzamelen aan lange tafels om bier uit potten te drinken is niet louter een studentenfenomeen, traditioneel wordt het jaarlijks gedaan in het Duitse München. Naast een gezellig bierevenement vertoef je ook in de gezellige en culturele stad München.

Hier konden de Macekliers dus niet ontbreken.

De resultaten liegen er niet om, 6.2 Miljoen bezoekers en 7.5 Miljoen liter bier.

Maar alvorens de grote uitdaging aan te gaan was er eerst tijd voor een bezoek aan het centrum van München.

Kort na de middag hebben we het er ons dan toch op gewaagd om het terein te betreden. De eerste indrukken waren fenomenaal, zeker iets om nooit te vergeten.

Zoals op elke uitstap was er op de tweede dag tijd voor een ernstig en leerzaam bezoek. Dit ging door in Dachau.

 

Het concentratiekamp Dachau was het eerste grootschalig opgezette concentratiekamp van de SS in nazi-Duitsland. Het lag ten oosten van de Zuid-Duitse stad Dachau, ongeveer 20 km ten noordwesten van München, de hoofdstad van de nazibeweging. Het was in gebruik van 22 maart 1933 tot aan de bevrijding door Amerikaanse troepen op 29 april 1945.

Na de middag gingen we richting Neurenberg, hier wachtte ons een stevige wandeling door het prachtige centrum met aansluitend het laatste avondmaal van onze trip in het prachtig restaurant "Das Kleine Brauhaus". Een zeer gekend restaurant met Duitse specialiteiten en eigen brouwerij. We konden het dan ook niet laten om het eigen bier te proeven, en ja het was lekker !

2018 All Rights Reserved. De Macekliers