Proefaflegging Kjell Spoormans

Opnieuw een brouwer bij de Macekliers

Vrijdag 8 Juli 2016

Hoevebrouwer Kjell Spoormans legde op vrijdag 8 juli de proef af om te kunnen toetreden tot de Zottegemse Gilde van de Macekliers.

Na zes maanden als novice te hebben deelgenomen aan allerhande activiteiten van de Gilde was de tijd aangebroken om tijdens het 11-juli feest van de leden de "gevreesde proef" te doorstaan; in een tijdspanne van twee uur 3 liter Oud Zottegems bier en een halve kilogram varkensvlees verorberen waarna hij met glans slaagde het Maceklierslied te vertolken. Hij werd gedurende deze periode voorbereid en begeleid door zijn twee peters: senior Urbain Van Waeyenberghe en junior Jorn De Coninck. Dit alles gebeurde bovendien onder het strenge oog van de rest van de leden.

 

De Macekliers starten binnenkort met de voorbereiding van het Bloementapijt 2018 dat ter gelegenheid van de herdenking van de terechtstelling van Graaf van Egmont, 450 jaar geleden, rond het Kasteel van Egmont zal worden gelegd. Kjell en de Macekliers hebben ook de ambitie om tegen dan hun eigen Macekliersbier op de markt te brengen. Hiervan werden reeds een paar proefbrouwsels gemaakt en geproefd...

 

Tijdens het feest werd ook de jaarlijkse bestuursverkiezing gehouden: Luc De Pessemier blijft voorzitter, Gunther Desmet schatbewaarder, Kris De Pessemier secretaris, Piet De Grauwe en Bruno De Paepe vervolledigen het bestuur.

2018 All Rights Reserved. De Macekliers