Diksmuide

Uitstap Diksmuide

Zaterdag & Zondag 23-24 Maart 2019

Diksmuide, een stad in de Belgische provincie West-Vlaanderen. De stad light in de westhoek , aan de IJzer en de Handzamevaart. Diksmuide staat bekend als de Boterstad, wat verwijst naar de bloeiende zuivelhandel, die eeuwenlang een van de belangrijkste welvaartspijlers van de stad was. De stad is echter het bekendst vanwege de Eerste Wereldoorlog, waarbij ze het hard te verduren had aan het IJzerfront.

We verzamelden aan De Wikkelaar voor een lekker ontbijt in een gezellig interieur.

Na het ontbijt gingen we door naar het Duitse oorlogskerkhof waar het beroemde beeld "Treurend ouderpaar" van K├Ąthe Kolwitz te bezichtigen is.

Opmerkelijk is het verschik tussen de Duitse en Amerikaanse oorlogskerkhoven.

Aansluitend was er een korte wandeling door het nabijgelegen 'Praetbos' waar er een eerste aangename verrassing te wachten stond. Het was natuurlijk tijd voor een apero met versnaperingen.

Aansluitend was er een korte wandeling door het nabijgelegen 'Praetbos' waar er een eerste aangename verrassing te wachten stond. Het was natuurlijk tijd voor een apero met versnaperingen.

Na de frisse wandeling met de nodige versnaperingen was het stilletjes tijd om Diksmuide te ontdekken. Ter voorbereiding op een 2 uur durende rondleiding was er natuurlijk nog een pauze en lunch gepland. De lunch was voorzien in restaurant De Vrede, een gezellig restaurant op de markt van Diksmuide.

Op naar de volgende verrassing, een begeleide tocht door het centrum van Diksmuide. En dat was er eentje om nooit te vergeten... 2 gidsen in 'stads' uniform begeleiden ons met boeiende gesproken en gezongen teksten over Diksmuide.

De avond in zicht was het tijd om in te checken in het hotel, een korte rustpauze, om daarna  er terug tegenaan te gaan in Salons 'Saint-germain' voor een spetterende 'Dancing Diner'  

Na een korte nacht tijd voor dag 2, een dag samengevat in de IJzertoren, een bootrestaurant en veel chocolade... De plaatselijke chocolatier Van Nevel

 is zeker een bezoek waard. Na een boeiende uitleg over het ontstaan en bestaan van chocolade wordt er dan ook voldoende geproefd en vooral genoten.

Een prachtige tweedaagse met dank voor de perfecte organisatie door

Pascal De Groote en Peter Gosseye die er samen met hun dames een prachtige uitstap van gemaakt hebben.


PROFICIAT !